İli nasıl yazılır?
DİKKAT: Özel ismin içinde yer almayan ancak bir tamlama oluşturan şehir, il, ilçe, belde, köy vb. Küçük harfle başlayan kelimeler: Konya İli, Etimesgut İlçesi, Uzungöl Şehri, Taflan Köyü vb.
Erzurum ili nasıl yazılır?
ERZURUM KELİMESİNİN ANLAMI Türkiye’nin Doğu Anadolu bölgesindeki illerden biri anlamına gelir. Büyük harflerle yazılmalıdır. Bu kelime sıklıkla erzurum olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Erzurum olmalıdır.
Kocaeli ili nasıl yazılır?
Kocaeli, Rumeli ve Tunceli bileşik sözcükleri, belirsiz isim tamlaması biçiminde olmalarına rağmen, günümüzde giderek daha çok “tek sözcük” olarak algılandığı için bağlaç “y” ünsüzüyle kullanılmaktadır (Kocaeli’ye, Kocaeli’yi vb.).
Nevşehir ili nasıl yazılır?
NEVŞEHİR KELİMESİNİN ANLAMI Gelen eki bırakılmadan yazılır. Bu kelime sıklıkla yanlışlıkla nevşehir olarak yazılır. Doğru kullanımı Nevşehir şeklinde olmalıdır.
Zonguldak ili nasıl yazılır?
Zonguldak, Türkiye’nin 81 ilinden biridir.
Aydın ili nasıl yazılır?
Bu kelime sıklıkla yanlış olarak “entelektüel” olarak yazılır. Doğru kullanımı Aydın olmalıdır.
Samsun ili nasıl yazılır?
Samsun, Türkiye’nin bir ilidir. Merkezi Samsun olan Samsun’un on yedi ilçesi ve 1.247 mahallesi vardır, bunlardan 1.377’si ilçedir.
Ordu ili nasıl yazılır?
Ordu, Türkiye’nin bir ilidir. Merkezi Ordu olan ilin nüfusu, 2024 yılı başı verilerine göre 769 kişidir.
Eskişehir ili nasıl yazılır?
ESKİŞEHİR KELİMESİNİN ANLAMI Büyük harflerle yazılmalıdır. Bu kelime sıklıkla Eskişehir olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı Eskişehir olmalıdır.
Bursa ili i büyük mü?
Nüfus bakımından İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra Türkiye’nin dördüncü büyük şehridir.
Sakarya ili nasıl yazılır?
Yer adları (kıta, bölge, il, ilçe, köy, ilçe) büyük harfle başlar. Yer adlarında ilk addan sonra gelen ve deniz, ırmak, göl, dağ, boğaz gibi bir türü belirten orta adlar büyük harfle başlar.
İzmir ili nasıl yazılır?
İzmir, Türkiye’nin Ege bölgesinde bir şehirdir. Özel bir isim olduğu için büyük harflerle yazılmalıdır. Bu kelime sıklıkla İzmir olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı İzmir olmalıdır.
Ankara ili yazarken i büyük mü?
Nehir, Ege, Fırat, Süveyş Kanalı, Tuna, Van Gölü, Zigana Geçidi vb. Sayfa 13 Büyük harf kullanılan yerler • Belirli bir ismin içinde yer almayan ancak bir cümle oluşturan şehir, il, ilçe, belde, köy vb. Küçük harfle başlayan kelimeler: • Balıkesir İli, Bandırma İlçesi, Aksakal Kasabası, Kınık Köyü vb.
Kayseri ili nasıl yazılır?
Kayseri Türkiye’nin bir ilidir.
Hatay ili nasıl yazılır?
➢ Hatay ili, Dörtyol ilçesi, Başlamış köyü, Kuzulu beldesi… NOT: Kıtasal adlarda özel isim büyük harfle, bölgesel adlarda ise her ikisi de büyük harfle yazılır.
Sinop ili nasıl yazılır?
Yukarıdaki yazılı veya sözlü görüşlere bakılırsa, Sinop isminde ilk harf (S) yaygındır. İkinci ortak harf ise ünlü (I)’dir.
Ordu ili nasıl yazılır?
Ordu, Türkiye’nin bir ilidir. Merkezi Ordu olan ilin nüfusu, 2024 yılı başı verilerine göre 769 kişidir.
Muğla ili nasıl yazılır?
Belirsizlik hali anlamına gelir. Özel isim olduğu için büyük harflerle yazılması gerekir. İçindeki ekler ayrılmaz şekilde yazılır. Bu kelime sıklıkla “muğlalılık” veya “muğla’lılık” olarak yanlış yazılır.
Adana ili nasıl yazılır?
13. Yer adları (kıta, bölge, il, ilçe, köy, ilçe vb.) büyük harfle başlar: Afrika, Asya; Güneydoğu Anadolu, Orta Anadolu; İstanbul, Taşkent; Turgutlu, Ürgüp; Akçaköy, Çayırbağı; Bahçelievler, Kızılay, Sarıyer vb.
Tavsiyeli Bağlantılar: Bir Insan Gunde Kaç Saat Derin Uyku Uyur